hits

Vi gir ikke julegaver i år

  • 06.12.2017, 22:17

Jeg elsker å gi gaver! Men jeg liker ikke at andre folk bruker pengene sine på å kjøpe noe til meg bare for at det er forventet. Vi går rundt å spør venner og familie hva de ønsker seg, og avtaler hvor mye penger man skal bruke på hverandre. Julegaver er for mange blitt mer stress og styr, enn glede av å gi. Man går rundt i butikkene og leter etter noe man kan gi til en rimelig penge, fordi man  gjøre det. Ikke fordi man har lyst til å glede den andre, som i utgangspunktet er meningen. Barn nå til dags får så mange gaver at de sovner før de har åpnet halvparten, de river opp gave papirene og rekker så vidt å se på hva de får, før de går løs på neste pakke. Når butikkene åpner igjen i romjulen tar man med seg halvparten av gavene for å bytte de til noe man faktisk kan gå med, eller blir å få nytte av. Eller enda verre, ikke bytter de gavene man faktisk aldri får bruk for. De som blir skuffet bakerst i skapet, og tatt frem den ene gangen i året når tante kommer på besøk. 

I år kjøper ikke familien min julegaver til hverandre. Altså mamma, pappa og de tre storesøstrene mine pluss kjærester. Vi kjøper til ungene, og har blitt enige om at i år skal vi heller fokusere på å være sammen, og nyte julen. Vi lever i et dyrt samfunn, og for meg er det viktigere at mamma og pappa kan prioritere sine penger på ting de trenger. Fremfor å bruke tusenlapper på noe jeg ønsker meg, bare fordi jeg har muligheten til å  noe. Jeg har fast inntekt, hvis jeg ønsker meg noe så prioriterer jeg enten å bruke penger på det, eller dropper det når jeg innser at jeg faktisk ikke vil få bruk for det. Når jeg kommer i en situasjon hvor jeg faktisk trenger hjelp til å kjøpe noe, så stiller mamma og pappa opp, uansett om det er jul eller ikke. 

Den ene søsteren min har tre barn, hun har mer enn nok med å kjøpe gaver til de, og alle vennene deres, og alle venninnene som kommer med gaver til henne. Noe av det jeg husker best fra jeg var liten, var å dra på besøk til de man ikke ser så ofte, for å overlevere gaver. DET var koselig det! Og sist men ikke minst, JULEMAT. Vi spiser så utrolig mye god mat gjennom hele julen, tusenlappene flyr av gårde! 

MEN når det er sagt, så er det jo utrolig koselig å pakke inn gaver, disse er til noen unger i familien pluss familien til S. Heldigvis fikk jeg lov å leke meg litt med dekorasjoner i år også! Ble de ikke fine? ♥

5 Kommentarer

Guro

06.12.2017 kl. 22:37
Utrolig flott innpakning og tankevekkende innlegg :)

enjakjeldsen

06.12.2017 kl. 22:40
Guro: Så koselig at du synes det Guro! Tusen takk :-)

Jessa

06.12.2017 kl. 22:47
Vi gir gaver, men det er ikke dyre ting. Heller ikke unyttig tøys. Så pengene er fornuftig anvendt.Tror nok hyggen rundt julemiddagen er viktigst :)

enjakjeldsen

06.12.2017 kl. 22:55
Jessa: Så godt å høre! At dere er bevisst på både pengebruk, gaver og verdien av kvalitetstid sammen :-) Håper du får en superfin jul sammen med dine <3

Victoria Larsen

07.12.2017 kl. 00:33
Kjempe flott innpakning! :-)

Skriv en ny kommentar

Om meg

enjakjeldsen

Certified makeup-artist.

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no